Prozirna mat plastifikacija

Prozirna mat plastifikacija

Odlično rješenje za izvorni izgled metala sa antikorozivnom zaštitom. Plastificiranje je metoda površinske zaštite metala od korozije što je dosta važno kod predmeta izloženih atmosferskim utjecajima - kiši, suncu i sl.

Što je plastifikacija?

Plastifikacija se zasniva na površinskom nanošenju praha te polimerizaciji praha na određenoj temperaturi. Plastificirani sloj otporan je, osim na koroziju, i na toplinu i abraziju. Ova metoda zaštite metala zadovoljava suvremene ekološke standarde te je za okolinu i zdravlje najprihvatljivija metoda oplemenjivanja materijala. Osim navedenih svojstava, plastifikacija omogućava gotovo neograničen izbor boja različite površinske strukture i završnog izgleda. 

Novi trendovi

Uz uobičajene RAL boje, radimo na uvođenju novih prahova za specifičan završni izgled. Osim spomenutog prozirnog plastifikacijskog sloja koji dolazi u mat ili sjajnoj varijanti, plastificiramo i u boji bakra, zlata, i vlastitoj inačici prozirno crne koja ostavlja na završnom izgledu sitne nepravilnosti i nesavršenosti metala kao materijala.